Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Α. Σπηλιωτόπουλο, ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης επανέρχεται στο ζήτημα της ΜΑΡΙΝΑΣ Μυτιλήνης.
Έχοντας κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για την τύχη μιας πραγματικά αναπτυξιακής για τη πόλη της Μυτιλήνης καθ όλα έτοιμης υποδομής, για την οποία εργάσθηκε επίπονα απ τη περίοδο (1995-96) που θήτευσε στο Υπουργείο Τουρισμού και (2000-04) στο Υπουργείο Αιγαίου, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρεται στην αρνητική εικόνα που παρουσιάζει ο εν γένει χώρος - ορατή και στον πιο αδαή επισκέπτη - με το πράσινο σχεδόν να έχει καταστραφεί, με εμφανείς φθορές στις πλωτές δέστρες και με τον περιβάλλοντα χώρο σε εγκατάλειψη. Μολονότι ο Δήμος Μυτιλήνης εκτέλεσε το έργο του κόμβου σύνδεσης, που υπολειπόταν και έχουν πριν καιρό ολοκληρωθεί τα λιμενικά έργα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση καμία πρωτοβουλία δεν εκδηλώνεται απ τη Κυβέρνηση και το έργο αφήνεται στη τύχη του.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς  τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης
Κύριο Άρη Σπηλιωτόπουλο

Θέμα: « Επί τέσσερα χρόνια καρκινοβατεί η λειτουργία της Μαρίνας Μυτιλήνης»

Η Μαρίνα Μυτιλήνης όπως θα σας έχουν πληροφορήσει οι υπηρεσίες σας, είναι η μόνη Μαρίνα της χώρας που εντάχθηκε η ολοκλήρωση της στο 3ο Κ.Π.Σ.
Από την περίοδο που είχα την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού (1995-1996) μερίμνησα για την χωροθέτηση της, την εκπόνηση των μελετών, την χρηματοδότηση,  την δημοπράτηση  και έναρξη του έργου.
Δυστυχώς, ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα λιμενικά έργα, οι κτιριακές εγκαταστάσεις, το δίκτυο ηλεκτροδότησης και ύδρευσης και ο Δήμος Μυτιλήνης εκτέλεσε το έργο του κόμβου σύνδεσης, η εγκατάλειψη του χώρου είναι δια γυμνού οφθαλμού ορατή, και συγκεκριμένα όπως και ο τοπικός τύπος αναφέρει:
Το πράσινο έχει καταστραφεί, οι πλωτές δέστρες έχουν υποστεί φθορές και ο περιβάλλον χώρος της Μαρίνας με ευθύνη και του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου αλλά και της Περιφέρειας   παρουσιάζει τριτοκοσμική εικόνα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Πότε θ' αποκατασταθούν οι φθορές στις υποδομές και αν για το πράσινο της Μαρίνας και του Περιβάλλοντος χώρου θα υπάρξει επανασχεδιασμός της φύτευσης;
2. Αν ο εγκαταλελειμμένος  και σε  άθλια κατάσταση ευρισκόμενος περιβάλλον χώρος νότια και βόρεια της Μαρίνας θα αναπλαστεί κατά τρόπο που ν' αναβαθμίζει το έργο της Μαρίνας σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου – αρμόδιου φορέα -  και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου;
3. Αν έχει γίνει η προκήρυξη για την παραχώρηση της εκμετάλλευση της όπως οι Ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτάσσουν και πότε προβλέπεται  η πλήρης λειτουργία της;